tisdag 25 mars 2014

Robot - 25/3 2014

Hemligstämplat

Operation 5042
F
örsöksobjekt 1 (RBO)
Kodnamn: Ratchet Blitzwing Overdrive (RBO)
Robotprogrammering: Dag 1
Uppdrag: Trycksensor

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utmaningen var att få roboten att backa in i en väg så att trycksensorn kände av det, köra framåt i en båge, backa i en båge och sen köra framåt till startpunkten. För att den skulle vända vid väggen var vi tvungna att programmera in trycksensor. Den första sträckan satte vi obegränsat på för att trycksensorn ändå märkte när väggen kom. Radien av kvartsbågarna var 40 cm. Vi räknade omkretsen av hela cirkeln, delade den på 4 och delade det på omkretsen av robotens däck. Då fick vi fram antalet rotationer som det tog för däcket att köra i kvartscirkeln. Vi gjorde en likadan programmering fast att roboten skulle köra åt andra hållet så att den körde i två kvartsbågar. Efter det gjorde vi så att den körde en liten bit i slutet så att den kom tillbaka till ursprungsplatsen.

Vi klarade uppdraget på andra försöket efter att vi hade finjusterat den andra bågen som först var lite för vid, vi gjorde den snävare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar